Estonetex

 Produkty Estontex umožňují vytvářet a reprodukovat přírodní a stavební materiály jako jsou kameny, skály, dřevo, beton či cihla, což nabízí široké možnosti využití v oblasti stavebnictví a designu.
Příkladem použití mohou být různé úpravy zdí či zídek ze ztraceného bednění, kdy lze jednoduchým způsobem ztracené bednění přeměnit na stěnu z pískovcových bloků.
Materiály lze použít v interiéru a exteriéru, pro rodinné domy, komerční budovy, hotely, restaurace, zábavní parky, akvaparky, zoologické zahrady, a další – využití mají opravdu široké.

Materiály

ESTonetex®-Expanded

Estonetex®-Expanded malta, patřící do systému ESTonetex®, je tvarovatelná tixotropní malta, která se díky svému složení rozpíná a je zvláště vhodná pro dekorativní tématizaci, tvorbu a renovaci vertikálních stěn v interiéru i exteriéru, na cihlové, cementové a betonové podklady, přírodní a umělé kameny, kovové síťové struktury nebo jiné typy materiálů, jako je perlinka. Není vhodná pro vodopády nebo pod vodou (pro tyto účely máme alternativu ESTonetex®-Extreme).

POUŽITÍ

Zvlášťě doporučeno pro použití při tématizaci kamenů, skal, cihel, dřeva, klád, říms, zídek, umožňující dokonalé reprodukce téměř jakéhokoliv typu stavebního materiálu, hladkého, rustikálního, přírodního i umělého kamene, betonu a kovu. Vhodný pro použití v rodinných domech a zahradách, komerčních stavbách, zábavních parcích, hotelech, barech, zoologických zahradách, apod.

Ve srovnání s obvykle používanými sádrovými maltami má až o 10 % nižší hmotnost. Vysoký tixotropní výkon, aplikace od 0,8 cm až do 15-20 cm objemu v jedné vrstvě. Lze pigmentovat jak práškovými patinami, tak minerálními silikátovými a minerálními pigmenty.

Něco pro inspiraci

Přejít nahoru